Najlepše poruke i stihovi za mamu

Najlepši stihovi za mamu

Svaki čovek ima svoje roditelje i oni su uz njega od samog početka. Roditelji su tu da brinu o detetu i da mu pruže sve što mu treba, uloga roditelja je jako bitna kada je u pitanju razvoj i odrastanje deteta. Odnos između roditelja i deteta treba da bude uvek usklađen i odmeren i u tom odnosu treba da vladaju osećaji ljubavi i poštovanja. Kada je između roditelja i deteta ljubav i tolerancija, njihov zajednički život je savršen i idealan. Majka je osoba koja svakom čoveku veoma znači, majka je osoba koja se voli najviše na svetu i koja se ničim ne može zameniti. Ukoliko želite da vašoj dragoj majci napišete nekoliko lepih stihova možete iskoristiti neki od navedenih:

Poruke i stihovi za majku

 • Mila moja majko, veoma sam srećan što sam tvoj sin, jer ti si savršena majka i veoma dobra osoba. U tvom srcu sam pronašao utehu i sklonište, ti si jedina osoba koja me nikada neće izneveriti i koja mi nikada neće okrenuti leđa. Ti si uvek bila na mojoj strani i kada mi je bilo teško uvek si pronalazila način da mi pomogneš. Želim ti reći da te volim puno i u znak zahvalnosti želim da ti poklonim ove stihove:

Moja majka je dobra vila,

Moja majka je draga i mila,

Niko nije bolji od moje majke,

Ona je kao princeza iz neke bajke.

Svaka njena reč vredi zlata,

Njena dobrota otvara i gvozdena vrata,

Kada je vidim tada zaigra srce moje,

U životu sa njom samo se srećne godine broje.

Poruke i stihovi za majku
 • Draga moja majko, u tvom društvu sam naučio da je dobar čovak onaj koji zna da razmišlja i odlučuje jedino svojim srcem. Uvek si mi govorila da je u životu najvažnije biti dobar i pošten i da se te dve osobine uvek isplate. Svaki tvoj savet uvek primam ka srcu i svaka tvoja reč mi je veoma vredna. Uspela si da u meni probudiš čoveka koji poštuje i ceni prave vrednosti, u svakom pogledu ti si pravi primer odgovorne majke. Želim ti sve najlepše u životu i neka te ovi stihovi razvesele i obraduju:

Moj život ne postoji bez tebe,

Ti si deo moga bića, ti si deo mene,

U tvojim očima vidim sebe,

Tvoja krv teče niz moje vene.

Moje srce zna samo tebe poznaje,

Ti si savršena žena, prava dama,

Tvoje prisustvo mi puno snage daje,

Najbolja mama na svetu je moja mama!

 • Mila moja majko, u mom životu ti si nešto sveto, nešto što niko ne sme da dira, u mom životu ti si poput ikone. Ti si me rodila i ti si od mene stvorila čoveka i zbog toga ću te uvek ceniti i poštovati. Nikada neću zaboraviti svu ljubav i pažnju koju si mi pružala i uvek ću se truditi da ti sve to uzvratim. Ti si uvek prema meni bila nežna i pažljiva i nikada me nisi rastužila i naljutila, u svakom trenutku i u svakoj situaciji ti si bila brižljiva i dobra majka. Želim da znaš da te tvoj sin neizmerno voli i neka te ovi stihovi uvek podsećaju na tu ljubav:

Kada mislim o mojoj mami,

Tada mislim o ljubavi i sreći,

Ona uvek na mom licu osmeh izmami,

Čarobnjak za radost od nje ne postoji veći.

Moja mama je moja snaga,

Ona mi daje energiju, daje mi krila,

Mom srcu će uvek biti veoma draga,

Ona je ta koja me uvek izbavi iz sivila.

Rečima ne umem da kažem koliko je volim,

Njena dobrota i toplina moje srce greje,

Njenoj ljubavi nikako ne mogu da odolim,

Želim da moja mama uvek bude srećna i da se uvek smeje.

 • Draga moja majko, ti si osoba koja je obeležila moje detinjstvo i ti si deo mojih najlepših uspomena. Tvoja ljubav prema meni je uvek jaka i ta ljubav se nikada nije promenila. Kada sam u tvom zagrljaju osećam se kao malo dete i tvoja majčinska ljubav me čini najsrećnijom i najbezbrižnijom osobom na svetu. Volim te najviše na svetu i želim da uvek budem kraj tebe i da sa tobom provedem još puno predivnih dana. Neka te ovi stihovi uvek sećaju na naše zajedničke trenutke, svu ljubav koju osećam prema tebi pretočio sam u njih:

Za mene je najvažnija moja mama,

Ona je za mene najlepši i najnežniji cvet,

Ona je lepa i divna kao mirisna ciklama,

Zbog nje bih porušio čitav svet.

 • Jedina i mila moja majko, znaj da nikada nećeš biti sama i da će uvek biti kraj tebe tvoj jedini i voljeni sin. Uvek ću biti vitez koji će čuvati bedeme tvoje ljubavi i nikada neću dozvoliti da te neko povredi. Kao tvoj sin uvek ću biti na tvojoj strani i uvek možeš da se osloniš na mene. Tvoja beskrajno velika ljubav me je vezala za tebe i ta veza će uvek trajati sve dok postoji moje srce i moje biće. Želim sa tobom da podelim svoje najnežnije i najtananije emocije i te emocije sam preneo u ove stihove:

Kada na časovniku se zaustave kazaljke,

Kada se setim radosnih i srećnih dana,

Tada se setim moje voljene majke,

Tada na mom srcu nestane i zaraste svaka rana.

Poruke za majku za 8. mart

 • Mila moja majko, danas je tvoj praznik i želim da se osećaš ponosno i srećno. Budi ponosna što si žena i što se samostalno boriš za sebe i svoj život, budi vesela i radosna i neka te slavlje odvede u svet uživanja i zadovoljstva. Budi mi uvek srećna i nasmejana i neka tvoje srce nikada ne sazna za brige i probleme. Puno te volim i želim da ti čestitam praznik ovim stihovima:

Ti si moja majka, kraljica moja,

Neka te u životu samo uspeh prati,

Sreća neka bude samo tvoja,

Sve što želiš, uvek ću ti dati.

Želim ti da uživaš u današnjem danu,

Danas je praznik svakoj ženi i svakoj dami,

Neka tvoj život nema ni jednu manu,

Srećan osmi mart želim mojoj mami!

 • Draga moja majko, veoma sam srećan što je došao ovaj dan i što mogu od sveg srca da ti čestitam. Ovaj dan je prava prilika da ti se zahvalim na svemu što si uradila za mene. Ti si osoba koja je uvek bila spremna da se žrtvuje za mene, ti si osoba od velikog značaja za mene i moj svet. Volim te puno i želim ti da ovaj praznik provedeš u lepom društvu i u lepoj atmosferi. Kao mali poklon za ovaj dan pripremio sam ti ove nežne stihove:

Želim ti puno ljubavih, puno prelepih dana,

Neka te vole svi ljudi, želim ti da uvek budeš pobednik,

Drvo života neka ti pruži sreću sa svih svojih grana,

Mila moja majko, danas je 8. mart, čestitam ti praznik!

 • Mila moja majko, uvek si mi govorila da čovek treba da brine o svojim dragim i voljenim osoboma, uvek si mi govorila da je ljubav nešto najvažnije u životu. U to ime, želim da ljubav obeleži današnji dan, neka ona upravo bude simbol ovog praznika. Želim ti da uživaš u svakom trenutku svog života i neka ti svaki novi dan donese puno divnih i uzbudljivih životnih iskustava. Iskreno i od sveg srca želim da ti ulepšam ovaj dan putem ovih stihova:

Neka osmeh zablista na tvom licu,

Budi vesela i pokaži svima svoju moć,

Neka se svaki trag tuge pretvori u besmislicu,

Želim da ti bude divan svaki dan i svaka noć.

Ti si moja majka, moje životno blago,

Jedino što želim jeste puno ljubavi da ti dam,

Sve tvoje meni je veoma drago,

Osmi mart ti od sveg srca čestitam!

 • Majko moja, ti si ta osoba koja me uvek nasmeje i koja nikada ne može da me rastuži. Ti si puna dobrih i lepih osobina, tvoj karakter je idelanan i tvoja ličnost je savršena. Za mene ti si najbolja majka koja postoji i svaka tvoja želja za mene je zapovest. Ovog dana spreman sam da ispunim svaku tvoju želju, ovaj dan je namenjen tebi i želim da u potpunosti uživaš u njemu. Kao mali znak pažnje želim da ti predam ove stihove koji su izašli iz mog srca:

Moja majka je moja lepota,

Njeno srce je veliko poput neba,

Moju majku krasi samo dobrota,

Kraj nje se uvek osećam kao bezbrižna beba.

Došao je dan koji je posvećen svim ženama,

Neka tvoja budućnost bude lepa kao u nekoj bajci,

Neka samo radost teče tvojim venama,

Srećan osmi mart želim mojoj majci!

 • Draga moja majko, u životu je jedino važna ljubav i samo nas ona čini srećnim i zadovoljnim ljudima. Ljubav je reč koja može da pomera planine i okeane, ljubav je reč koja može da vlada čitavim svetom. Želim da u tvom životu ljubav uvek bude na prvom mestu i neka se iz tvog srca iseli sve što je loše i nepoželjno. Kao tvoj sin, želim ti sve najbolje i najlepše ovog lepog prazničnog dana, neka te ovi stihovi uvek sećaju na ovaj dan:

Budi uvek hrabra i uvek gledaj ka sreći,

Neka tvoja volja bude čvsrta i jaka poput stene,

Tvoj ponos neka bude sve veći i veći,

Neka te ove reči podsećaju na mene.

Ko veruje u sebe, on veruje u svoje snove i želje,

Kada je u pitanju tvoja sreća, za cenu ne pitam,

Neka tvoj život prati samo sreća, radost i veselje,

Mila moja majko, osmi mart ti od srca čestitam!

Poruke za majku za rođendan

 • Na današnji dan, pre nekoliko decenija, rodila se osoba koja je veoma draga mom srcu i bez koje moj život ne bi postojao. Mila moja majčice, danas je tvoj rođendan i želim da se sve tvoje rođendanske želje ostvare. Neka ti sve u životu bude lepo i savršeno i neka sreća uvek bude na strani tvoje sudbine. Volim te puno i kao mali rođendanski poklon želim da ti poklonim ove stihove:

Današnji dan je divan i bajan,

Današnji dan je lep i sjajan,

Danas je mojoj majci rođendan,

Taj osećaj je zaista predivan.

Šaljem ti puno poljubaca i zagrljaja,

Neka ti se život pretvori u bezbrižni san,

Želim ti puno sreće i lepih doživljaja,

Neka ti je majko srećan rođendan!

 • Draga moja majko, ovaj dan mi je veoma drag i u meni budi najlepša osećanja. Tvoj rođendan je meni oduvek bio razlog i povod za beskrajnu radost i sreću. Svaki tvoj rođendan meni veoma znači i taj dan je jednostavno poseban. Želim da uvek budemo zajedno i da zajedno proslavljamo svaki tvoj rođendan. Neka ti se sve želje i snovi ostvare, od srca ti želim sve najlepše i najbolje. Najlepše rođendanske želje spakovao sam u reči i od njih sagradio ove stihove:

Raduje se životu i uživaj u svakom trenu,

Nemoj biti tužna, okreni se ka sebi i sreći svojoj,

Neka svako u tebi vidi ponosnu i hrabru ženu,

Opusti se i svakoga dana uživaj u radosti toj.

Nikada nemoj da dozvoliš da te život povredi,

Ponekada, čak i on ume da bude neosetljiv i hladan,

Verujem u tebe i znam da će moja mama sve da pobedi,

Od sveg srca ti majko čestitam rođendan!

 • Današnji dan za mene je važan poput nekog praznika, danas je majko tvoj rođendan i moje srce je veselo zbog toga. Želim da ti u svakom pogledu ulepšam ovaj dan, želim da se ovog dana osećaš zadovoljno i spokojno. Tvoj rođendan u moj život unosi prelepe osećaje i predivnu atmosferu. Upravo ta predivna praznična atmosfera veoma me je inspirisala i pomogla mi da napišem ove stihove:

Prve korake u životu naučio sam od tebe,

Ti si meni uvek davala snagu i volju,

Volim te moja majko, mojoj beli galebe,

Ponosno mogu da kažem da imam majku najbolju.

Mila moja majko, ti si sve što mi u životu treba,

Ljubav je ta koja nas spaja i koja nam ulepšava svaki dan,

Ti si moje skriveno blago, najdragoceniji dar sa neba,

Danas je majko tvoj rođendan i svim svojim srcem ti čestitam!

Takodje mozete procitati:

Leave a Reply