Čestitke i poruke za krštenje

Čestitke za krštenje

Kada se u kući čuje plač deteta, to znači da ta kuća nije prazna i da se u njoj ne nalazi tuga. Dete je malo biće koje može da donese samo radost i sreću, deca su zlato, deca su naša budućnost. Krštenje je zaista veoma bitno za dalji život svakog deteta, kao i svi običaji koji su vezani uz krštenje. Samim činom krštenja daje se ime detetu i to ime će ga pratiti tokom čitavog života i pokazivaće mu pravi životni put. Ime je ogledalo čoveka, njegovog srca i njegove duše i zbog toga je veoma važno da ima određeni značaj i određenu simboliku. Kada neke vaše drage osobe pripremaju krštenje svog deteta, budite ljubazni i biranim rečima im poželite sve najbolje. Najbolji način da to uradite jeste da im napišete prijateljski toplu i iskrenu čestitku za krštenje. Ukoliko želite da vašim dragim osobama napišete čestitku za krštenje možete iskoristiti neku od navedenih:

Čestitke za krštenje i rođendan

1) Vaše malo detence je vaša zvezda, vaše nebo i vaše sunce, volite ga puno i čuvajte i neka ono kraj vas uvek bude beskrajno srećno i radosno. Tiho i nečujno došao je dan kada ćete mu pokloniti nešto što će uvek biti sa njim, tiho i nečujno došao je dan kada ćete mu pokloniti i odabrati ime i od sveg srca želim da sve bude kako treba. Neka ime vašeg deteta bude vaš ponos i vaša čast, želim vam sreću i čestitam vam krštenje!

2) Svaki roditelj voli kada njegove dete odrasta i postepeno se razvija i upravo zbog toga je svaki roditelj presrećan onog dana kada se slavi rođendan njegovog deteta. Dobro znam da je vaše dete vaša radost, vaš spas i vaša uteha, budite stalno kraj njega i poklonite mu svu ljubav ove planete. Neka se svaka njegova želja što pre ostvari, želim mu da uvek bude zadovoljan i dobro raspoložen. Neka je srećan rođendan vašem detetu, od srca mu čestitam!

3) Dragi moji prijatelji, činjenica da ste vi veoma dobroćudne i plemenite osobe uvek mi je govorila da ćete biti jako dobri roditelji koji će fantastično brinuti o svom detetu. Svaki put kada vas vaša mala bebica pogleda, budite zahvalni Bogu što vam je poklonio lepo, zdravo i simpatično dete. Potrudite se da mu odaberete ime koje će biti veoma posebno i jedinstveno, želim da krštenje vašeg deteta prođe u miru i sreći, svim srcem vam čestitam!

4) Svaki trenutak proveden kraj vašeg deteta vredi više od tone zlata, ostavite po strani sve probleme i sve brige i uživajte u igri i zabavi sa biserom vašeg života. Neka vaše milo dete oseti ljubav i neka njegovo srce bude puno radosti i topline. Želim da vaše detence uvek bude napredno i da u životu pobeđuje u svemu. Takođe, želim mu i puno predivnih rođendanskih željica, neka mu je srećan rođendan!

5) Jedini moji prijatelji, oduvek ste hteli da budete roditelji i u vama je uvek bila želja da odgajate vaše dete. Došlo je vreme kada možete da uživate u svemu tome i pred vama su krucijalno važni životni događaji. Prvi po redu od tih događaja jeste dan krštenja vašeg deteta i najiskrenije želim da taj dan bude prelep. Neka vaše voljeno dete dobije ime koje će ga blagosloviti i koje će ga štiti od svih životnih neprijatnosti. Kao vaš prijatelj želim vam sve najdivnije i najlepše, čestitam vam krštenje!

Čestitke za krštenje i rođendan

6) Rođendan je dan u kome preovladavaju lepi i veseli osećaji, rođendan je u svakom smislu dan za veselje i zabavu. Danas slavite rođendan vašeg deteta i u to ime vam želim vam puno radosnih porodičnih trenutaka. Poklonite mu sve što želi i sve o čemu sanja, ispunite mu svaku želju i uživajte u njegovoj ljubavi. Neka zna da kraj sebe ima veoma brižne i odgovorne roditelje koji ga vole više od svega. Želim mu lepo i bezbrižno detinjstvo prepuno zabave i mašte, neka mu je srećan rođendan!

7) Može se reći da je krštenje sveti običaj koji se tradicionalno poštuje u našem narodu i kao takav predstavlja deo naše tradicije i naše narodne istorije. Moja želja je da vaše dete dobije slavno i staro ime koje pripada nekom hrabrom i cenjenom junaku. Ime je veoma važno u životu i zbog toga je bitno da bude posebno i lepo. Neka sve u vezi krštenja vašeg deteta bude u najboljem mogućem redu, želim vam puno mira i sreća, čestitam vam krštenje!

Čestitke za krštenje unuka

1) Dragi moji, vaša jedina i najveća želja ostvarila vam se je onog dana kada ste dobili unuka i kada ste čuli njegov glasni plač. Od tog dana više ništa nije isto kao što je bilo pre, dogodile su se brojne promene koje su vam donele puno sreće i ugodnih momenata. Sada je pravo vreme da vam poželim puno sreće, danas ćete krstiti vašeg unuka i neka Bog bude na vašoj strani. Svim srcem vam želim sve najbolje i čestitam vam krštenje!

2) Vaša sreća bez vašeg unuka jednostavno ne postoji, vaš unuk je vaša budućnost, vaš pravi i jedini razlog za radost i lepo raspoloženje. Iskreno ga volite i pružite mu puno ljubavi i topline, neka svakog trenutka zna da ima baku i deku koji neprestano brinu o njemu. Neka krštenje vašeg unuka bude prelepo, isto kao i njegovo buduće ime, želim vam pregršt veselja i radosti. Čestitam vam krštenje!

3) Mili moji, veliki je uspeh krstiti unuka i na tom uspehu će vam, verujte mi na reč, svi zavideti. Bez obzira na sve, budite iznad svih nevažnih stvari i nemojte da razmišljate o drugima, fokusirajte se na vašeg dragog unuka i apsolutno mu se posvetite. Neka vaš unučić bude najsrećnije i najveselije dete koje je ikada kročilo na tlo ove planete, želim da njegovo ime bude veličanstveno i moćno. Neka vam je srećno i berićetno, čestitam vam krštenje unuka!

4) Svaki čovek koji dođe do nekih zrelih i ozbiljnih godina potajno priželjkuje da dobije unuka i to je nešto što je veoma lepo i plemenito. Sreća je bila na vašoj strani i Bog vam je podario lepog, zdravog i pravog unuka. Čuvajte ga i ne dozvolite da senka suze padne na njegovo nežno lice, ljubite ga i volite i budite uvek dobri prema njemu. Neka njegovo buduće ime bude vezano za njegovu lepotu i njegovu sreću, svim srcem vam čestitam krštenje unuka!

5) Dragi i mili moji, naš svet i naš život ostaje deci i mladima i zbog toga treba voleti decu i brinuti se o njima i o njihovoj budućnosti. Vaš unuk je vaše malo srce i neka se kraj vas oseća spokojno i mirno, želim da vaši zajednički dani budu ispunjeni simbolima sreće i ljubavi. U svakom pogledu i smislu želim vam napredak i svako dobro, čestitam vam na krštenju unuka!

6) Vaše milo dete i njegova supruga poklonili su vam najvredniji i najlepši poklon koji ste ikada dobili. Taj poklon je vaš unuk i njegov osmeh, svakog trenutka budite sa njim i pružite mu sve što želi i sve što mu treba. Danas je njegovo krštenje i neka u njegovim očima bude sreća koja je od svih brda i planina veća. Neka ime vašeg unuka krasi sve njegove buduće vrline, čestitam vam krštenje!

7) Najdraži moji prijatelji, ovaj dan je veoma svečan i važan za čitavu vašu porodicu, krštenje nosi poruku mira i blagostanja i jedino što želim jeste da te dve reči pronađu svoje sklonište u vašem domu. Neka vaš unuk uvek bude veselo i živahno dete koje se bezbrižno igra i koje uživa u svemu što se nalazi u njegovoj blizini. Siguran sam da će on uvek biti ponosan na svoju baku i na svog deku, pred vama su zaista savršeno lepi dani. Čestitam vam krštenje!

Čestitke za krštenje i venčanje

1) Dragi moji, slobodno mogu reći da ste vi jedan veoma srećan bračni par i veoma mi je drago što je ljubav pobedila i uselila se u vas. Vaše dete je vaš blagoslov, vaš podstrek i vaša hrabrost, poljubite njegove male ručice i recite mu da ga puno volite. Ovoga dana vaše dete dobiće ime i svim srcem želim da upravo ono bude zaštitni znak njegove sreće. Neka krštenje vašeg deteta bude lepo poput najlepšeg praznika, iskreno vam čestitam!

2) Ljubav je povezala vaša imena, ljubav je povezala vaša srca, ljubav je vaša krv, ljubav je vaše sve. Neka vaši poljubci žare i pale sve oko vas i neka svi ljudi znaju da je vaša ljubav vodeća sila na ovoj planeti. Pred vama su uzbudljivi i romantični bračni dani i neka svi anđeli čuvaju vas i vašu ljubav. Želim vam venčanje iz snova i neka sve bude prekrasno. Čestitam vam na venčanju!

3) Krštenje deteta je događaj koji je svakom roditelju veoma drag i koji se čuva duboku u srcu. Taj dan je došao vama u susret i zbog toga budite beskrajno i bezuslovno srećni. Neka ime vašeg deteta u sebi nosi sve tajne radosti i sreće i neka ka uveg čuva od svih mračnih i zlih sila. Neka vaše dete raste kao trava posle kiše i neka njegov život veselu pesmu napiše. Čestitam vam krštenje!

Čestitke za krštenje i venčanje

4) Mili moji, veoma često ste mi pričali da o braku mislite sve najlepše i da jedva čekate da se venčate. Sve to veoma dobro razumem, vi ste mladi, zaljubljeni, pred vama je život i treba da radi sve što želite i sve što volite. Budite svoji i neka vas nose i vode samo pozitivne ljubavne vibracije, mislite o sreći i čuvajte vašu ljubavnu zajednicu. Neka vam je srećno venčanje!

Čestitke za krštenje sina

1) Voljeni moji prijatelji, osećam i znam da vašeg sina prvenca iskreno volite više od svega i više od svih. Ovog dana neka se sva vaša ljubav pretoči i pretvori u radost i veselje i neka svuda oko vas bude samo pozitivna energija. Takođe, neka vaš mali sinčić dobije iskonski čisto i lepo ime koje će mu ulepšati svaki životni trenutak. Želim vam prijatno i tradicionalno krštenje, od sveg srca vam čestitam!

2) Imati sina znači imati sigurnu budućnost punu uzbudljivih, ugodnih i neponovljivih trenutaka, imati sina znači imati toplinu oko srca i vedrinu u duši. Vaša je sreća što sve to imate i svaki put kada ugledate vašeg sina poljubite ga i čvrsto zagrlite. Došlo je vreme da ga krstite i da mu podarite ime koje će predstavljati njegov lični simbol i sinonim njegove hrabrosti. Želim vam sve najbolje i najlepše, kao vaš prijatelj čestitam vam krštenje!

3) Dragi moji prijatelji, ne mogu da pronađem adekvatnu reč koja će zameniti sve najlepše želje koje vam ovoga dana želim. Reči su ponekad bespomoćne i upravo zbog toga želim da vas zagrlim. Vaša sreća je podjednako i moja i veoma se radujem što će vaš slatki i mali sin biti kršten ovog dana i što će dobiti svoje ime. Neka sve bude po Božijoj volji i neka sve bude onako kako vera nalaže. Čestitam vam na krštenju!

Čestitke za krštenje ćerke

1) Najmiliji moji prijatelji, vaša ćerkica je vaša mala sirena, vaša duša, vaša ljubav. Učinite sve što je u vašoj moći da njen život bude lep i spokojan u svakom smislu. Neka vaša ćerkica bude svesna činjenice da ima veoma brižne i osećajne roditelje koji će je paziti i čuvati kao kap vode u pustinji. Došao je dan kada ćete joj dati i odabrati ime, došao je dan kada će njena nežna dušica pronaći svoj put. Čestitam vam krštenje!

2) Vaša ćerkica je jedno veoma lepo stvorenje koje se rađa jednom u hiljadu godina i sa punim pravom možete se osećati privilegovano. Neka vas miluje svaka njena reč i neka svaki njen dečiji pogled bude pun elana. Zadatak svakog roditelja jeste da svom detetu obezbedi adekvatno srećan i siguran život i verujem da ćete vi taj zadatak obaviti sa lakoćom. Prvi izazov koji je pred vama i koji vas čeka je krštenje vaše ćerke, nemojte da brinete, sve će biti u redu i vaša ćerkica će sa osmehom na licu prihvatiti svoje ime. Neka vaša draga ćerka dobije ime neke kraljice ili princeze, svim srcem vam čestitam krštenje!

Leave a Reply